ventilatie woning/kantoor

 

Bij systeem C

wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke toevoer en van mechanische afvoer van lucht. Er is een toevoer van verse lucht via roosters in ramen of muren. De doorstroming van lucht verloopt langs roosters in binnenwanden of -deuren, of langs spleten onder de binnendeuren. De afvoer van vervuilde lucht, in natte ruimten gebeurt mechanisch, door elektrische ventilatoren.

Bij systeem C+

wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke toevoer en van gecontroleerde mechanische afvoer. Er is een toevoer van verse lucht via roosters in de ramen of muren. De doorstroming van lucht verloopt langs roosters in binnenwanden of -deuren, of langs spleten onder de binnendeuren. Afvoer van vervuilde lucht, in natte ruimten, gebeurt gecontroleerd mechanisch met een vochtsensor. De extractiemonden kunnen uitgerust worden met een vochtsensor en/of aanwezigheidsdetector die onafhankelijk van elkaar reageren.

Bij systeem D

wordt er gebruik gemaakt van zowel mechanische toevoer als afvoer. Er is een mechanische toevoer van verse lucht via elektrische ventilatoren in de droge ruimten. De doorstroming van lucht verloopt langs roosters in binnenwanden of -deuren, of langs spleten onder de binnendeuren. Afvoer van vervuilde lucht, in natte ruimten, gebeurt mechanisch, door elektrische ventilatoren. Dit systeem laat een optimale controle toe op de luchtcirculatie. Het grote voordeel van dit systeem: Door het inbengen van een warmterecuperatiesysteem kan er voor gezorgd worden dat de afgevoerde binnenlucht in koude periodes de aangezogen buitenlucht verwarmt. Dit levert een fikse energiebesparing op.

 


 
     

 
 
 

 

 

 

 

 

Klameerstraat 37 - 3570 Alken - 011 74 73 27 - 0475 65 21 89 - info@soetaers.com